Megalakult az Egri Úszó Klub

Augusztus 18-tól egy egyesület, az Egri Úszó Klub fogja össze a városban az úszással kapcsolatos minden tevékenységet az oktatástól a versenyeztetésig. Az alapítók az Eger Városi Úszó Klub és az Integra Agria bázisára építenek. Az új vezetőedző – a korábban Egerben versenyző – Kovács Ottó lett.

Az elmúlt években visszaesés volt tapasztalható a nagy hagyományokkal rendelkező egri úszósportban. A korosztályos bajnokságokban csak a legkisebbeknél, a gyermekeknél voltak döntős és érmes helyezéseink. A két egri klubnak köszönhetően megosztott volt a városi úszótársadalom. Ezen szeretne a város és az újonnan alakult klub vezetősége változtatni – mondta az egri úszó fórumon Rázsi Botond alpolgármester. A többség erőszakos összevonásnak érzi ezt a megoldást, de az alapítók ebben az új úszó klubban egységes szemléletet kívánnak megvalósítani, a régi sérelmekkel nem kívánnak foglalkozni. Elnöknek Lugosi Dénest, az Eger Termál Kft. ügyvezetőjét kérték fel, de az elnökség tagja többek között Rázsi Botond alpolgármester, Kovács Géza a Sportiskola igazgatója, vagy éppen Biros Péter, olimpiai bajnok vízilabdázó. Az a cél, hogy minden területen rendezett, tiszta, átlátható viszonyokat teremtsünk, szakmailag pedig egységes munkát végezzenek az úszók. Egyelőre hat főállású és két mellékállású tréner segíti az újonnan kinevezett vezetőedző, a 80-as években Egerben versenyző Kovács Ottó munkáját. Nem ez lesz a végső felállás.
Az összevonásnak köszönhetően így remélhetőleg optimális lesz a vízfelület elosztása és nem csak a Bitskey-, illetve Bárány uszodát használhatják majd a klub tagjai, hanem a strand ötvenes medencéjét is. A tagdíjakkal kapcsolatosan komolyabb vita bontakozott ki a jelenlevő szülők és a vezetőség között, de addig, amíg legalább szándéknyilatkozat szintén nem tudni, hogy hányan választják az új klubot, erről nem lehet érdemben nyilatkozni. Egy biztos, a város vezetése és a Magyar Úszó Szövetség – élén a szövetségi kapitány Kiss Lászlóval – is egyetértett abban, hogy egy városban egy úszó klub tud eredményes munkát végezni, amihez minden segítséget megadnak.

Egri Úszó Klub
Alapítva: 2011. augusztus 18.

Alapító tagok:
Lugosi Dénes, Rázsi Botond, Kovács Géza, Szarvák Zsolt, Lőrincz József, dr. Bíró Melinda, Kripkó Zoltán, Bajzát Rafael, Kovács Ottó, dr. Turcsányi Dániel

Tiszteletbeli tagok:
dr. Ringelhann György, Biros Péter, Flaskay Mihály, dr. Bánhidy Péter, Katona József

Elnökség:
Lugosi Dénes – elnök, Rázsi Botond, dr. Turcsányi Dániel

Technikai igazgató:
Kripkó Zoltán

Vezetőedző:
Kovács Ottó

Főállású edzők:
Erdélyi Annamária, Erdélyi Krisztina, Pohl Anette, Patkó Katalin, Rostás Andrea, Sallai Bea

Mellékállású edzők:
Barta Monika, Lázár Rita