EKF-Eger-HÉSZ: NB I/B és NB II

Gyors támadások, futós játék, jó kondícióban levő csapat – Váczi Péter, az NB I/B-s EKF-Eger-HÉSZ vezetőedzője ezt várja az új bajnoki szezonban csapatától. Az új igazolásoknak köszönhetően erősebb keret áll rendelkezésre. A szeptember 16-i rajt előtt több edzőmérkőzést játszanak, illetve most is lesz Dobó Kupa négycsapatos felkészülési torna. Újdonság, hogy az NB II-ben is indít csapatot a Főiskola.

A bajnoki szezon előtt sajtótájékoztatón ismertették a változásokat. A három távozó, dr. Fazekas, dr. Sneider és Rusznák helyett öt új játékos érkezett. Kovács Róbert a Kaposvár A-csoportos együttesétől, a ponterős Farkasinszki Gábor Nagykállóról, Gábriel Zsolt Veszprémből, valamint Dongó Péter az NB II-es Egerből és Jakab Zsolt az egri U20-as csapatból. Az érkezőkkel sokkal gyorsabb játékra lehet képes a csapat, ami szükséges is, ha a Keleti-csoporton belül az első négybe szeretne kerülni az EKF-Eger-HÉSZ. A Keleti-csoport játékerőt tekintve jóval erősebb lesz, mint a nyugati.
Javában zajlik a felkészülés. Az A-csoportos, idegenlégiósok nélkül felálló Debrecent hat ponttal verték Mátéék. A következő ellenfelek között lesz a feljutó Jászberény, a szlovák Rozsnyó itthon és idegenben is, de a szeptember 3-4-i hagyományos Dobó Kupán a Salgótarján, a Honvéd és az EKF-Eger-HÉSZ újonnan felállított NB II-es csapatával is megmérkőzik az NB I/B-s gárda, illetve a Honvéd tornáján zárul a felkészülés. Az első bajnoki szeptember 16-án, pénteken Tiszaújvárosban lesz. A hazai mérkőzések általában szombaton 16 órától, a Leányka úti sportcsarnokban lesznek.