Tanévnyitó Szakmai Nap

Tanévnyitó Szakmai Napot tartott az Egri Főegyházmegye augusztus 23-án, a Bazilikában. Az egyházi fenntartású közintézmények vezetői, pedagógusai délelőtt szekció-üléseken hallgathattak szakmai előadásokat, majd Dr. Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár előadásával és a legkiválóbb pedagógusok kitüntetésével zárult a rendezvény.

Negyedik alkalommal rendezte meg az Egri Főegyházmegye a Tanévnyitó Szakmai Napot. Az egy napos konferenciára közel 600 résztvevő érkezett Gyöngyöstől Sátoraljaújhelyig. Az óvónők, pedagógusok, intézményvezetők, gazdasági vezetők, gyermekvédelmi felelősök és kollégiumi nevelők 10 szekció-ülésből választhattak, melyen szakmai kérdéseket vitattak meg.
A szakmai fórum Dr. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár előadásával folytatódott, aki az oktatási rendszer átalakításáról és az egyházi iskolák szerepvállalásáról beszélt.Az államtitkár úgy fogalmazott: a 2011/12-es tanév a nagy változások, egyben a további változások előkészítésének éve lesz.
A rendezvényen díjazták azokat a pedagógusokat, akik kiemelkedő munkájukkal, szilárd hitéletükkel példát mutatnak diákjaiknak és kollegáiknak. Szent Gellért-díjban részesült Hoskó Bertalanné, a miskolci Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldogasszony Óvoda magyar és történelem szakos tanára, ill. Várnai Aladár, a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium magyar szakos tanára.