Labdarúgó megyei III. osztály: Egri Sportcentrum – Kömlő 2-1

A labdarúgó NB II mellett az alacsonyabb osztályú bajnokságokban is elkezdődött a 2011/12-es bajnoki szezon. Az Egri Sportcentrum megyei III. osztályú együttese az első fordulóban a Kömlő együttesét fogadta. A csereként beállt Csanády Dénes góljaival 2-1-re nyert az egri együttes.

Az Egri FC NB II-es együttese mellett a másik nagypályás egri labdarúgó csapat, a megyei III. osztályban szereplő Egri Sportcentrum is ezen a hétvégén játszotta első bajnoki mérkőzését. A tavaly előtti bajnok, az elmúlt szezonban hatodik egriek bő kerettel kezdték az új szezont; többek között a volt NB I-es egri focista Méhesi Ferenc is őket erősíti, de Béres Mihály, Farkas Ottó, Szabó András „Zsuzsi” és Pádár Béla is a csapat tagja. 2008-ban, egy baráti társaság összefogásából alakult meg ez a csapat, azóta a megyei III. osztályban szerepelnek.
A Leányka útiak az előző szezon végéhez hasonlóan a Kömlő együttesét fogadták az első fordulóban. 0-0-ás félidő után itt is a második félidőben jöttek a gólok. A 8. percben Béres lőhetett szögletet. A kapufáról kipattanó labdát az előrehúzódó, a második játékrészre becserélt Csanády Dénes kotorta be a kömlői kapuba – 1-0 az Egernek. Próbálkozott az egyenlítéssel a Kömlő, de a 28. percben újabb Csanády-gólnak tapsolhattak a szurkolók és a csapattársak. Az egriek még a saját térfelükön szabadrúgáshoz jutottak. Béres gyorsan elvégezte és éppen a hátulról, saját térfeléről kilépő Csanády elé passzolt, aki lefutva a védőket és becsapva Túró Miklós kapust helyezett a kömlői kapuba – 2-0. Három perccel később jött a szépítés. Suha előreívelését Pengő Zsolt hamarabb érte el, mint a kifutó Loj, így az egri kapuson sikerült átemelnie a labdát – 2-1. Ez maradt a vége, vagyis győzelemmel indított az Egri Sportcentrum a megyei III. osztályban.
A második fordulóban, szombaton Mátraballán játszanak Erdélyiék.

Heves megyei III. osztály, 1. forduló. 2011. augusztus 21.
Egri Sportcentrum LSE – Kömlő SC 2-1 (0-0)
Eger, Invest Sportcentrum, 40 néző. V.: Tamasi Sándor (Tóth Péter, Rácz Károly).
Eger: Loj – Garabás (Csepcsányi D. 87.), Ladányi, Erdélyi, Almás – Bóta B. (Batki A. 60.), Sztankó (Csanády D. 46.), Pádár – Bódi Cs. (Szabó A. 70.), Béres, László J. (Vinczepap F. 80.) Edző: Ladányi Ákos. Csapatvezető: Harmati Péter, Cserős Vilmos.
Kömlő: Túró Miklós – Gaál, Túró Sándor, Suha Z., Túró József – Németh N., Varga I., Túró László, Túró János – Nagy Sándor (Nagy Tamás 46.), Pengő Zs. Edző: Túró Sándor.
Gólszerzők: Csanády Dénes (54., 74.), ill. Pengő Zsolt (78.)
Sárga lap: Béres (66.), ill. Túró János (9.), Túró Sándor 77.

Augusztus 27., szombat, 17:00. Mátraballa
Mátraballai FK – Egri Sportcentrum LSE