Turisztikai marketing

Már megkezdték a felkészülést a jövő évre Észak-Magyarország turisztikai szakemberei. A fő cél, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg a régió kínálatát, szálláshelyeit, programjait.

Még ennek a szezonnak sincs vége, de a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatósága már összehívta a térség turisztikai szakembereit, hogy az idei tapasztalatokat értékelve felkészüljenek 2012-re.
Az első félévet tekintve a régió jól szerepelt, január és június között 10 százalékkal növekedett az idegenforgalomból származó bevétel. Az első találkozón az eddigi adatokat értékelve vitatták meg, hogy milyen akciókat, turisztikai csomagokat, vonzó programkínálatot dolgozzanak ki, azokat hogyan népszerűsítsék.
Mint kiderült, az utóbbi időben elsősorban az öko- és az egészségturizmus, az aktív pihenést szolgáló lehetőségek voltak a legnépszerűbbek a régióban.
A felkészülés, az összefogás fontosságára az önkormányzatok és a turisztikai vállalkozások figyelmét is felhíják, annak érdekében , hogy valamennyi idegenforgalmi rendezvény időpontja minél hamarabb ismerhető legyen.