Képzőművészeti kiállítás

Augusztus 18-tól tekinthetik meg az érdeklődők Debreczeni Zsóka és Pelcz Zoltán képzőművészek kiállítását a Buttler-házban. A tárlat érdekessége, hogy a művészházaspár gyermekei Pelcz Balázs és Benjámin első ízben mutatkoznak be szüleikkel együtt a nagyközönségnek.

Debreczeni Zsóka és Pelcz Zoltán a mai magyar kerámiaművészet két jelentős alkotója. A házaspár 1989óta dolgozik együtt, közösen tervezik és alkotják figurális, archaizáló kerámiaszobraikat. Legszívesebben az egyiptomi, a görög, valamint a római mitológia szereplőit és jeleneteit formázzák meg agyagból. A feleség finom, légies, érzéki alakítású plasztikája ötvöződött a férj erőteljes drámai, konstruktív formaképzésével. Az így létrehozott stílusuk a kettejük legerőteljesebb vonásait egyesíti. Alkotásaik a város köztereit díszítik, nevükhöz köthető a strand előtt álló Nimfa, valamint az egri pincesoron elhelyezkedő “Szépasszony” és a Hordón ülő Bacchus szobor is.
A művészházaspár az Egri Városszépítő Egyesület szervezésében most gyermekeikkel közösen mutatkozik be a Buttler-házban. A tárlaton Pelcz Balázs és Benjámin szobrászművészek munkái is láthatók.
A kiállítás szeptember 18-ig látogatható a Buttler-ház kiállítótermében, ahol porték, kisplasztikák, érmék kaptak helyet.