Lovakat bántalmazott egy férfi Hevesen

Lovakkal fajtalankodott egy férfi Hevesen. Az állatok tulajdonosa és az állatvédők – bár tudják, ki volt az – ismeretlen elkövető ellen tettek feljelentést. Azt szeretnék elérni: kerüljön be az állatvédelmi törvénybe a zoofilia, ez is büntethető legyen.

Az egri állatvédők vezetőjének, Botka Tímeának meséli a történetet Molnár Sándor: felfogadott egy férfit, hogy ásson neki udvari illemhelyet. Magára hagyta az alkalmi munkást, elment szénáért, mire visszatért, a férfi – ahogy Molnár Sándor fogalmaz – éppen macerálta a lovakat.
A gazda elzavarta a férfit, majd megnézte a lovait. Duzzanat, repedés látszott a két ló farán. Kihívta a rendőrséget és az állatorvost. Az állatorvos vizsgálatának eredményét megkapták az állatvédők is, az áll benne: a sebek feszüléstől, dörzsöléstől keletkeztek.
Botka Tímea azt mondja: ezt zoofliliának hívják. Azt szeretnék elérni az állatvédők, hogy ez is büntethető legyen. A lovak tulajdonosa és a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület elnöke együtt tett feljelentést a hevesi rendőrkapitányságon.