Megújul a Bornemissza

Felújítják a Bornemissza Gergely Szakközépiskola egyik belső udvarát, újrafestik az épületeket összekötő külső lépcsőt, több tantermet újrafestenek és megépítik az új 80 férőhelyes központi tanárit is. A munkálatokat az iskola tanulói kötelező nyári gyakorlatként végzik, így csak az 1 millió forintos anyagköltséget kellett előteremtenie az intézménynek.

A nyáron több terem egybenyitásával kialakítják az új, 70-80 férőhelyes tanári szobát, melyben konferenciákat, megbeszéléseket is tartanak szeptembertől, ebben a teremben kap helyet a számítógépes adminisztrációs rendszer, és itt tárolják majd az iratokat is. Az iskola tavalyi költségvetésből tettek félre a felújításokra, a hárommillió forint összköltségű felújításhoz valójában csak egy millióra volt szükség, a 2 milliós munkadíjat nem kellett kifizetni, mivel az intézmény diákjai kötelező nyári gyakorlatukként végzik az építési, festési munkálatokat. Az intézmény egyik belső udvara is megújul, rendbe hozzák az aljzatot, a csatornarendszert és új burkolattal borítják a felületet. Lecsiszolják és átfestik az épületek közti átjárást biztosító lépcsősort,
három tantermet teljesen másik négyet pedig részlegesen felújítanak. A munkálatokat a tervek szerint nyár végére fejezik be.