Megbüntetik a zöldterületen parkolókat

Zöldfelületen parkoló autósok, saját használatra, szabálytalanul kialakított parkolóhelyek, elgazosodott vásártér – a zöldterület karbantartási és parkolási problémák felmérésére szervezett közterület bejárást a Mátyás király útra és a Szépasszonyvölgy Kőkút utcai parkolójába, valamint az ottani vásártér területére Sós István alpolgármester.

Az autósok zöldfelületeken parkolnak, tönkreteszik, majd zúzalékkővel borítva legális parkolóhellyé alakítják azokat. A Városgondozás, a területfenntartó Evat Zrt. valamint az önkormányzat illetékes hivatalának munkatársai a Közút Kht. dolgozóival szeretnének hatékonyan együttműködni annak érdekében, hogy a májusi közgyűlési határozatnak megfelelően az érintett városrészekben hatósági intézkedéssel is korlátozzák a szabálysértéseket és büntessék az illetéktelenül parkolókat.
A szépasszonyvölgyben is gondot okoz az illetéktelen parkolás és szükségessé vált a vásártér zúzottkővel borított felületeinek gyomtalanítása és újraterítése is.
A bejárás során az illetékes szervek reális képet kaptak az érintett városrészekben felmerülő zöldterület karbantartási és parkolási problémákról, melyek tudatában a közeljövőben hatékonyan tudnak együttműködni a szabálysértések megakadályozásában.