Szórakozz tisztán! – drogellenes nap

Szent Iván éji álom –ez volt a címe a drogellenes világnap alkalmából tartott egri szabadidős rendezvénynek. A nyitott, kötetlen partit az egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai szervezték több civil csoport támogatásával.

Egerben 2001 óta működik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, első lépés a szemléletformálás volt, azóta sikerült kifelé is nyitniuk; pedagógusoknak, szülőknek, gyerekeknek adnak tanácsokat, prevenciós programokat tartanak. Nincs már olyan iskola, amelyik ne tudna a létezésükről, az őszi Tiszta élvezet konferencia pedig országosa hírű.
Egy komoly probléma volt eddig: a KEF-nek nincs állandó helye, most ez a gond megoldódni látszik. Ha átadják az ifjúsági információs irodát, lesz hol ügyeletet tartaniuk, tanácsot adniuk.
A világnapi rendezvénynek helyt adó Egal Klub sok éve dolgozik együtt a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálattal, a KEF-fel és az Agria Party Service-zel, ez utóbbi szervezet nemcsak prevencióval, hanem ártalomcsökkentéssel is foglalkozik: éjszakánként a bedrogozott vagy ittas fiatalokat keresik meg, rajtuk segítenek.
 A fiatalok egyre korábban próbálják ki a drogokat, a legveszélyeztetettebb csoport a középiskolás korosztály. Az egri drogellenes világnapon koncertek, filmvetítések voltak – és szakácsként mutatkozott be a TV Eger meteorológusa, Rázsi András kollégánk.