Képességfejlesztés

Hátrányos helyzetű gyerekeknek indít képességfejlesztő zenei programot Szihalom, összefogva a mezőtárkányi, az egerfarmosi és a mezőszemerei óvodákkal és iskolákkal. A projektre 9 millió forint uniós pályázati támogatást nyert el a szihalmi önkormányzat.

Nyitókoncerttel vette kezdetét a projekt, amelyre Gulyás László, a szihalmi zeneiskola vezetőjének ötleteként pályázott támogatásra a település.
Mint Gulyás László mondta, a környéken egyre több a hátrányos helyzetű család, gyermek, akiknek zenei, illetve kiegészítésként táncos, drámapedagógiai, képzőművészeti képzése a cél, segítve ezzel képességfejlesztésüket, ami aztán felnőtt életükre is hatással lehet majd.
A projektben 100-120 gyerek vesz részt 9 művésztanár vezetésével, akik havonta egyszer tartanak háromórás foglalkozásokat az óvodákban és iskolákban.
A szihalmi zeneiskola nem csak ennek a programnak az összefogásával vesz részt a környék életében, egyre nagyobb szerepet tölt be a térségben.
A nyitókoncerten a növendékek léptek színpadra a legkülönbözőbb zenei stílusokat játszva, a Szihalmi Ifjúsági Fúvószenekart követő kórus például Quimby számot is énekelt, majd komolyzene következett, és megszólalt a rockzene is.