Fejlesztések a Bornemisszában

Tovább korszerűsödtek az oktatás körülményei a Bornemissza Gergely Szakközépiskolában. 20 millió forintos beruházással három tanműhelyet és a könyvtárat újították föl.

A 20 millió forintból 10-et saját jogon szerzett szakképzési támogatásból teremtett elő az iskola, 5-5 milliót pedig a TISZK, illetve a decentralizált szakképzési alap pályázatain nyert az intézmény. A legnagyobb fejlesztést az autós tanműhelyben valósították meg, az új berendezések értéke 10 millió forint. A pénz másik felét az építő- és a gépész tanműhely felszerelésére fordították. Ezzel a Bornemissza ismét nagy lépést tett azért, hogy a legkorszerűbb technikával legyen felszerelve.
A szintén teljesen felújított könyvtárban adták át a Mozgássérültek Heves Megyei Szervezetének azt a speciális járművet, amelyet az iskola egyik tanárának tervei alapján a diákok készítettek el.
A fejlesztések kapcsán Habis László polgármester az együttműködés fontosságát emelte ki a szakképzés érdekében. Mint mondta, probléma, hogy még mindig jellemző az a szülői gondolkodási mód, amely szerint a gyereknek mindenképpen diplomát kell szereznie, akkor is, ha nem tud vele elhelyezkedni, közben szakmák létezése kerül veszélybe, mert kevés a tanuló.
Hasonló véleményt fogalmazott meg Sebestyén István, az Agria Volán műszaki üzletág igazgatója, aki azt mondta, egyre kevesebb a több szakmához is értő szakmunkás, pedig például az autós területen ma már szükségszerű, hogy több dologhoz is értsen egy szakember.
Mint elhangzott, a Bornemisszában folyó képzés minőségét nem csak a berendezések korszerűsége és az oktatók felkészültsége szavatolja, hanem a partnercégek közreműködése is, amelyek gyakorlati helyszínként szolgálnak.