BAJNOKCSAPAT!

A ZF-Eger férfi vízilabda csapata történelmet írt a 2010/11-es bajnoki szezonban. Megnyerték az alapszakaszt, a rájátszást és a döntőben összesítésben egy góllal legyőzték a címvédő Vasast. A korábbi Magyar Kupa-győzelmek után először nyert országos bajnoki címet az Egri Vízilabda Klub felnőtt együttese.

A kétmeccses bajnoki döntő első, budapesti találkozóján egygólos előnyt szerzett a bajnoki címvédő Vasas együttese. Ez egyben Szécsiék első bajnoki veresége volt ebben a szezonban. A keddi visszavágóra zsúfolásig megtelt a Bitskey uszoda, zömében egri szimpatizánsokkal, akik természetesen trónfosztást vártak kedvenceiktől. Ehhez minimum két góllal kellett nyerni.
A második negyedig felváltva estek a gólok. A félidő 3-3-as eredménye azt mutatta, hogy kevés gólos meccsre van kilátás. A harmadik játékrészben az általános birkózásból a Vasas jött ki többször jól, az egriek folyamatosan az egyenlítésért játszottak. Az utolsó nyolc perc előtt az angyalföldiek vezettek 6-5-re. Az utolsó negyedben aztán fordul a kocka. Biros, Graham és Hosnyánszky találataival sikerül két gólos előnyre szert tenni, ami összesítésben már az Eger győzelmét jelentette. 20 másodperccel a vége előtt még előnyt kapott a Vasas. Időt kértek, de Biros labdaszerzése után már mindenki az órát nézte. 8-6-ra, összesítésben pedig 15-14-re nyerte a bajnoki döntőt az Eger, megszerezve ezzel első országos bajnoki címét. Most szabad volt ruhástól a medencébe ugrani. Ezzel a lehetőséggel sokan éltek is.
Az érmek a bajnoki trófea átvétele után a Dobó téren és a Városházán folytatódott az ünneplés. Erről és a bajnoki szezonról külön műsorban számolunk be.

Férfi vízilabda OB I., döntő, 2. mérkőzés
ZF-Eger – TEVA-Vasas-UNIQA 8-6 (1-1, 2-2, 2-3, 3-0)
Eger, Bitskey uszoda, 3500 néző. 2011. május 17. V.: Vojvoda I., Vogel G.
Eger: Szécsi – Hegedüs, Hosnyánszky 3, Biros 1, Binder, Graham 2, Kis G. 1. Cserék: Sántavy, Bundschuh, Kovács G. 1, Kotszidisz, Varga II. Zs. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Vasas: Nagy V. – Decker Á., Bošković 2, Katonás 1, dr. Kiss G. 1 (1/1), Kovács R., Powers. Cserék: Vörös, Vámos 1, dr. Steinmetz B. 1, Hőna, Takács B., Fülöp. Edző: Földi László.
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 6/1.
Ötméteresből: 0, ill. 1/1
Kipontozódott: Decker Á. (25.)

A döntő végeredménye: Eger – Vasas 15-14

A 2010/11-es férfi OB I-es bajnokság végeredménye:
1. ZF-Eger /Euroliga/
2. TEVA-Vasas-UNIQA /Euroliga/
3. Szeged Beton VE /Euroliga/
4. Groupama Honvéd /LEN-kupa/
5. Szolnoki Főiskola VSC /LEN-kupa/
6. FTC-Fisher Klíma
7. PVSK-Füszért
8. Debrecen Fujitsu
9. BVSC-Zugló
10. OSC
11. B. Bau Szentes
12. Angyalföldi SI DSE
13. Újpesti TE