Alapkőletétel a főiskolán

Új épülettel gazdagodik az Eszterházy Károly Főiskola, a Líceum a Természettudományért projekt keretében. A pályázat során közel ötezer négyzetméternyi oktatási terület újul meg. Az épületek fejlesztésének, bővítésének, átalakításának célja, hogy a természettudományi kutatásoknak, oktatásnak és tanulásnak megfelelő technikai és infrastrukturális hátteret biztosítson.

Ünnepélyes alapkőletétellel indult útjára a Líceum a Természettudományokért pályázat következő szakasza. Az 5,3 milliárdos projekt részeként teljes rekonstrukción esik át a Líceum, felújítják a „D” épületet és egy új létesítményt alakítanak ki a főiskola Leányka úti Kampuszán.
A pályázat által közel ötezer négyzetméternyi oktatási terület újul meg. A kivitelezés során önálló kutatási terek létesülnek, amelyek az eddigieknél jobban kiszolgálják a szakemberek technikai igényeit. Az 1700 négyzetméteres új épület az Egerfood Regionális Tudásközpontnak ad otthont.
Dr. Kiss Attila hozzátette; nem pusztán kutatói bázis, hanem egy olyan alkalmazott kutatás orientált létesítmény jön létre, amely országos szinten is eredményeket hozhat az élelmiszeriparban.