Pneumobil verseny – gépátvétel

Idén is szombaton délelőtt 10-től indul a sűrített levegővel hajtott járművek, vagyis a pneumobilok versenye. A pénteki gépátvételen 35 csapat jelentkezett. Újdonság a pécsiek részvétele, Marosvásárhelyről már két egyetem hallgatói neveztek, és idén a kolozsváriak révén lesz egy csak hölgyekből álló csapat is. A versenypályákat változatlanul az érsekkerti köröndön és környékén jelölték ki.

A verseny pénteken a Körcsarnokban, gépátvétellel kezdődött. A zsűri a biztonsági előírásokat szem előtt tartva ellenőrizte az addig csak a tervrajzok alapján elképzelt sűrített levegővel hajtott járműveket. A miskolci Puffogók bár sikeresen átestek a műszakin, nem dőlhetnek hátra, mert a próbakörön eltört a főtengelyük.
A miskolciak elmondásuk szerint 48 órája nem aludtak, péntek hajnal 4-re lettek kész, most pedig újabb túlóra vár rájuk. Reggel ott akarnak lenni a rajtnál, mint ahogy az összesen 16 magyar és erdélyi oktatási intézmény 35 csapata is. Újdonság, hogy a Pécsi Tudományegyetem is indít csapatot, Marosvásárhelyről a Sapientia mellett a Petru Maior Egyetem is nevezett, Kolozsvárról pedig egy csak hölgyekből álló csapat, a LADY BUGS is ott lesz a mezőnyben. Szombaton tíztől kezdődik a távolsági verseny, amit fél egytől az ügyességi, háromnegyed kettőtől a gyorsulási futam követ. Lesz még egy úgynevezett lepufogó futam is.

2010. május 7. szombat:

7:00 – 9:30 Pályabejárás, edző és időmérő futamok

10:00 Ünnepélyes megnyitó

10:15 – 12:15 Hosszú-távú futam

12:30 – 13:30 Ügyességi futam

13:45 – 14:15 Gyorsulási verseny

14:30 – 15:00 Lepufogó futam

15:00 – 16:00 A versenybíróság értékelése, bemutatók – meglepetés programok

16:00 Eredményhirdetés

16:30 A verseny hivatalos zárása

A futamok alatt és a szünetekben táncbemutatók a színpadon az Agria Tánc Egyesület, a Kenguru akrobatikus rock & roll csoport, a Lajtha László Néptánccsoport és a Maklári Ugróköteles Csoport előadásában.
Sor kerül Tóth Pál fizika tanár közismert Fizibusz előadására és a BME Formula Racing Team bemutatójára.
A színpadon 15:30-tól Szekeres Adrien koncertezik.
Az eredményhirdetés után utcabál a Mátrix zenekarral.