Mozdulj Heves

Családi szabadidős fesztivál helyszíne volt az elmúlt hétvégén Felsőtárkány. A 2010-ben alakult Heves Megyei Szabadidősport Szövetség összefogja, rendszerezi és koordinálja a szabadidős tevékenységeket végző egyesületeket. A felsőtárkányi eseményt követően később Kiskörén és a Mátrában is rendeznek hasonló hétvégéket.

A felsőtárkányi szabadidős fesztiválon is látható, hogy bár itt is jelen volt a sport szinte minden ága, ezúttal mégsem a teljesítményen, hanem az aktív kikapcsolódáson volt a hangsúly. Az új országos és a megyei sportkoncepcióban is fontos helyet foglal el a szabadidős sport, ennek ellenére a Magyar Szabadidősport Szövetség 1989-es megalakulása óta – az ország egyetlen megyéjeként – Heves megyében 2010-ig nem létezett olyan sportszövetség, ami összefogta volna a szabadidős tevékenységeket végző egyesületeket.
Vállalásaik és céljaik közé tartozik a kapcsolattartás és együttműködés az országos szervezetekkel, megyei és városi önkormányzatokkal, az országos és régiós sportvezetőkkel, ifjúságvédelemmel, szabadidős sportszervezőkkel, sportiskolákkal, felsőoktatási intézményekkel, magyar és nemzetközi cégekkel.
Mozgósítani kívánják Magyarország lakosságát egészségmegőrzési, prevenciós célból, valamint szeretnék a gyermekek és a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek kibővítését országos és helyi programokon keresztül. Később Kiskörén és a Mátrában is rendeznek hasonló hétvégéket. Az első megyei családi szabadidős fesztivál a Magyar Szabadidősport Szövetség, a Heves Megyei Önkormányzat és Felsőtárkány támogatásával valósult meg.