Női OB I.: harmadszor is bronz

A női vízilabda OB I-ben mindhárom bronzmérkőzést a ZF-Eger együttese nyerte, így sorrendben harmadszor végeztek a harmadik helyen az egri lányok. A Szeged elleni utolsó meccsen a negyedik negyedben sikerült bebiztosítani a győzelmet.

A Szeged és az Eger bronzcsatájának harmadik összecsapása előtt a lélektani előny mindenképpen a hazai, egri csapatnál volt, hiszen a 15-8-ra megnyert első meccs után szerdán Szegeden nyertek hosszabbításban 14-13-ra. A vendégeknek csak akkor lett volna esélyük a folytatásra, ha a harmadik összecsapást, Egerben megnyerik. A vendégeknél nem volt változás, míg a hazai oldalon Pardira továbbra sem számíthatott Kelemen Attila edző. A kapuban ezúttal Szabó Ivett kezdett.
Drávucz törött ujja a jelek szerint már rendben van, hiszen az első meccs 0 találata után Szegeden kétszer volt eredményes és Egerben is már az első negyedben elkezdte a gólgyártást. Az első három negyedben hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy góllal. Három 3-3-as negyedet produkáltak a csapatok. A döntés az utolsó játékrészre maradt, amiben nagy szerepe volt az egri Dóráknak, vagyis az addig négy gólig jutó Czigány Dórának és Antal Dórának, aki a negyedik negyedben kétszer is eredményes volt, míg a másik oldalon már elfogyott a muníció. 11-9-re nyerte a bronzmeccs harmadik találkozóját az Eger, így 2009 és 2010 után 2011-ben is bronzérmesek lettek a lányok. Kelemen Attila edző fürdetését követően, az Eger – Honvéd férfimeccs szünetében dr. Ulrich Diller, az Egri Vízilabda Klub társadalmi elnöke és Habis László polgármester adta át a lányoknak az érmeket.

Női vízilabda OB I, a 3. helyért, 3. mérkőzés
ZF-Eger – Taylor & Nash Universitas Szeged 11-9 (3-3, 3-3, 3-3, 2-0)
Eger, Bitskey uszoda, 200 néző. 2011. április 15. V.: Németh A., Vogel G.
Eger: Szabó I. – Antal 4, Kertes 2, Pengő, Czigány 4, Bene 1, Pócsi. Csere: Somhegyi, Szeredi, Vályi, Zajácz, Illés H. Edző: Kelemen Attila.
Szeged: Gundl – Lengyel Dominika 1, Drávucz 4, Tóth P., Dalmády Sz. 2, Dalmády P., Tóth I. 2. Csere: Hegedűs R., Árkosy, Miklós, Lengyel A. Edző: Godova Gábor.

Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 10/4
Kipontozódott: Dalmády Sz. (29.)
Kiállítva – cserével végleg: Drávucz (32.)
Sárga lap: Godova Gábor (24.)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 a ZF-Eger javára