Az egészségpolitika aktualitásai

Országjáró körútjának újabb állomásaként Egerbe érkezett Éger István a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki a jogszabályi változásokról és az egészségpolitika aktuális helyzetéről tájékoztatta az orvosokat. Kiemelte, április 1-jétől a megváltozott törvények értelmében orvosi tevékenységet csak olyan orvos végezhet, aki tagja a kamarának.

Fontos, hogy az adott megye orvosközönségével találkozni tudjon, hiszen április 1-jétől újra kötelező válik a kamarai tagság. Megváltozott az egészségügyben működő kamarákról szóló közös törvény, ennek tartalmát, lehetőségeit szeretné ismertetni az orvosokkal. – fogalmazott előadásában Éger István a Magyar Orvosi Kamara elnöke egri látogatásán.
A magyar egészségügy helyzetéről szólva elmondta: Tapasztalatai szerint az országban sok helyen van jelen az elégedetlenség. Komoly gondot jelent a feladatok ellátása, nemcsak az anyagi nehézségek, hanem a munkaerőhiány miatt is.
Éger István hangsúlyozta: szinte napról-napra növekszik azoknak az orvosoknak a száma, akik külföldön vállalnak inkább munkát, az itthon maradókra ezzel szemben egyre nagyobb teher hárul. A hálapénz kérdéséről azt mondta: a rendszert romboló, aláásó és bizonytalanságot jelentő tényező. A magyar orvosfizetések azonban az unión belül is a legalacsonyabbak. Hozzátette: az egészségügyben nem csend van és békesség, hanem haldoklás.