Megemlékezés április 4-én

A fasizmus alóli felszabadulásra emlékezett több szervezet a szovjet katonák sírjánál. Április 4-e nem ünnep, pedig ez a nap valódi felszabadulást hozott többek között a zsidóknak, a munkaszolgálatosoknak – vélekedik Tatár Csaba, a Munkáspárt 2006 megyei elnöke.

Oroszországban a magyar sírok rendezettek, nálunk ez nincs viszonozva, pedig az itt nyugvó szovjet és magyar katonák hazánk felszabadításáért harcoltak – mondta Tatár Csaba, a Munkáspárt 2006 megyei elnöke. Amíg ők idegenként a mi hazánkért áldozták az életüket, addig az általunk választott képviselők nem foglalkoznak a magyar emberek ügyeivel. A Munkáspárt 2006 várja, hogy ki kezdeményezi a baloldali pártok összefogását – hangzott el a megemlékezésen. Tatár szerint ma ismét sikerült a tőkének a hárommillió koldus országát megteremtenie, s Horthy és Szálasi katonái ismét itt menetelnek.
Sem a város, sem az ország felszabadulásáról nincs hol megemlékezni Egerben – nincs felszabadulási emlékmű, -hely – emelte ki Viczián Zoltán, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Heves megyei titkára. Özvegy Papp Józsefné a háborús időkre emlékezett, arra, mi történt ekkor Egerben.
A szovjet katonák sírját a Munkáspárt 2006 nőtagozata tartja rendben.