I. Shotokan Karate Európa-bajnokság

A Shotokan Karate Stílusszövetség 18 világbajnokság után Egerben rendezte első kontinensviadalát. Az Európa-bajnokságra 23 nemzet 600 versenyzője nevezett. A 180 fős magyar csapat nagy része Egerből és környékéről érkezett.

A dr. Kemény Ferenc sportcsarnokban két napon át öt páston mentek a küzdelmek. A mezőny a két évvel ezelőtti világbajnokságot idézte: 23 ország 600 versenyzővel képviseltette magát az Európa-bajnokságon és az ugyanakkor megrendezett Kohai Kupán, amit az utánpótlásnak, a legfiatalabbaknak írtak ki.
Szokás szerint a formagyakorlatokkal, katákkal kezdődött a megmérettetés, majd a kümite, vagyis a küzdelem következett. A legnagyobb csapattal a románok érkeztek. A magyarok 180 indulója közül 120 Egerből és környékéről érkezett. A szakvezetők a versenyrutin megszerzésére használták fel azt az Európa-bajnokságot, ezért nagyon sok fiatal állt szőnyegre.
Sánta Lilána szombaton a gyermek lány formagyakorlat kategória legjobbja lett. A pétervásárai Bíró Ivett kümitében ezúttal nem talált legyőzőre. A felnőtt formagyakorlatok Vitai Remmának sikerültek a legjobban. Rajtuk kívül Horváth Csaba nyerte a utánpótlás kümitét. Juhász Zoltán lett a legeredményesebb magyar versenyző. Katában csapatban arany, egyéni kümitében ezüst, csapat mix kümitéban pedig bronzérmes lett. A pontos eredményeket, benne a magyarok és az egriek teljesítményével később közöljük.