8. WATT Energy Eger Rallye

A Bútor Róbert-Bacigal Igor páros mindössze 12 másodperces előnnyel nyerte a 2011-es I. osztályú magyar rali országos bajnokság szezonnyitó, egri futamát. A tavalyi bajnok Aschenbrenner-Pikó kettős lett a második, míg Kazárék a harmadik helyen végeztek. Az egri verseny egyben a szlovák rali bajnokság nyitányát is jelentette, amelyen a kassai ifjabb Béres József-Müller Róbert duó volt a leggyorsabb. A magyar-szlovák I. osztály szombati 86 indulójából vasárnapra 56-an értek célba.

Bár a magyar bajnokságban a WRC-k indulására nincs mód, a szlovákoknál ez nem akadály, így a két ország közös, egri rali idénynyitóján négy ilyen autót is láthattak a nézők a Dobó téri rajtceremónián és a következő két nap gyorsasági szakaszain. Az esélyesek közül elsőként a 207-es Peugeot-val versenyző ifjabb Tóth -Tagai kettős búcsúzott, majd a negyedik gyorsaságin Spitzmüllerék EVO X-es Mitsubihije is megadta magát: megállt a váltó. Vasárnap a Balogh – Holczer duó dobta el a Mitsubishit, ők is feladták a küzdelmet, de az előző napon összeszedett büntetések miatt Hidegék is kiszálltak a folytatásból. Az abszolút legjobb időt a szlovák bajnokságban érdekelt, Škoda Fabia WRC-vel versenyző kassai ifjabb Béres József – Müller Róbert duó érte el, akik a szombati technikai problémák ellenére megőrizték előnyüket az üldözőkkel szemben.
A magyaroknál a szuper 2000-es Peugeot 207-essel rajthoz álló Bútor Róbert – Bacigal Igorral párban – élete első bajnoki futamgyőzelmét ünnepelhette. 42 másodperccel maradt le Béres WRC-je mögött, de az utána következő ASI-ékat 12 másodperccel előzték meg.
A magyar összetett értékelésben Aschenbrennerék mögött a Kazár-Percze kettős lett a harmadik, Herczig a negyedik, Hadik pedig az ötödik. A hétfutamos OB április végén folytatódik Miskolcon.