Megkezdődött a Tavaszi Fesztivál

Hagyományosan az Egri Szimfonikus Zenekar hangversenyével vette kezdetét a XI. Egri Tavaszi Fesztivál március 15-én. A nyitó koncertet Liszt Ferenc és Gustav Mahler emlékére adta az együttes. Az idei programban számos zenei, színházi, táncművészeti előadás kap helyet.

Az Egri Szimfonikus Zenekar a Gárdonyi Géza Színházban adott hangversenyével kezdődött az idei fesztivál.
A koncert előtt Habis László nyitotta meg a programsorozatot. Mint mondta, az idei Tavaszi Fesztiválnak külön jelentőséget ad, hogy Magyarország jelenleg az unió soros elnöke, ennek megfelelően a budapesti és a kapcsolódó vidéki fesztiválrendezvények központi gondolata: vendégünk Európa.
Habis László külön kiemelte, hogy 2011 nemzetközi Liszt-év, idén ünnepeljük ugyanis a zeneszerző születésének kétszázadik évfordulóját.
A most kezdődő Tavaszi Fesztivál keretében rendezik meg a Gárdonyi Géza Színházban a XXI. Magyar Stúdiószínházi Fesztivált, a Csík Zenekar, illetve Ferenczy György és a Rackajam pedig kifejezetten erre az alkalomra készül közös fellépéssel. A zenei programot a kétnapos Ethno Funk Fesztivál színesíti, koncertezik a Budapest Ragtime Band, többször is fellép a színház tánctagozata.