Hungarian Open – paralimpiai asztalitenisz verseny

26 ország, 176 sportolóval képviselteti magát az egri nemzetközi paralimpiai asztalitenisz versenyen. A világranglista pontokért, és így a 2012-es paralimpai kvótákért több magyar is versenyben van.

A város és a Magyar Paralimpiai Bizottság megállapodása értelmében Eger lett a magyar paralimpiai centrum. Az idei első nemzetközi versenyt az asztaliteniszezők rendezik ezen a hétvégén, két helyszínen, a hotelben és a körcsarnokban. A paraasztaliteniszben a játékosokat sérültségüktől függően tíz kategóriába sorolják: egytől ötig a kerekesszékeseket, hattól tízig pedig az állva játszókat. A versenyzőket és a különböző országok delegáltjait Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke köszöntötte a megnyitón.
A 2012-es londoni paralimpián asztaliteniszben minden kategóriában a világranglista első nyolc helyezettje vehet részt. A kijutáshoz szükséges világranglista pontokat az ilyen versenyeken, mint az egri, illetve a világbajnokságon lehet megszerezni. A 17 magyar versenyző közül elsősorban Csonka Andrástól, Zborai Gyulától és Arlói Zsófiától várnak érmeket. Az esemény vasárnap zárul.

A Hungarian Open magyar játékosai:
Férfiak:
Barabás Balázs (3-as kategória), Berecki Dezső (10), Berecki Zsolt (10), Csonka András (8), Dollenstein János (3), Farkas László (3), Farkas László (9), Gregor Zoltán (8), Kaiser János (1),
Kis-Juhász József (4), Major Endre (1), Török Mihály (2), Zborai Gyula (9)
Nők:
Arlóy Zsófia (8), Benke Mária (nincs még besorolása), Bicsák Bettina (10), Molnár Dóra (nincs még besorolása)

Azoknak a sportolóknak, akiknek egyelőre nincs besorolásuk, a verseny előtt végzik el a kategorizálását.