Német diákok Egerben

A németországi Herfordból tizennyolc diák érkezett Egerbe az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskolába. A tanulók egy hetet töltenek városunkban, mialatt megismerkednek Egerrel, a magyar kultúrával és hagyományokkal. A diákokat a Városházán fogadták.

A herfordi közgazdasági szakközépiskolával egy éve alakított ki testvériskolai kapcsolatot az Andrássy. Az összeköttetésnek köszönhetően tavaly szeptemberben az egri iskola diákjai látogathatták meg a német várost, most pedig a német diákok tölthetnek egy hetet Egerben. A Városházán Habis László polgármester fogadta a delegációt, előadásában bemutatta a várost, beszélt a nevezetességekről és az oktatási rendszerről.
Az európai unió tagállamai német kezdeményezésre elhatározták, hogy egy olyan szakmai értettségi kidolgozásában vesznek részt, amely elfogadott lesz az unió minden tagállamában. Erre a közös munkára az országból egyedül az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskolát hívták meg. Így alakult ki a két intézmény közötti jó kapcsolat. A találkozás célja, hogy a diákok megismerjék egymás kultúráját, a magyar fiatalokat pedig motiválják a német nyelv tanulására.Az egri diákok maguk állították össze a vendégek programját. Városnézésre invitálták a németeket, az iskolában pedig a tanórák menetébe nyerhetnek betekintést. Első alkalommal járok Egerben, de nagyon örülök, hogy ezt a várost választottuk, mert itt nagyon sok nevezetesség található. Izgalmas és szép a városotok, az itteni diákoktól pedig sokat tanulhatunk – mondta Helga Peters
herfordi diák. A német vendégek a hét végéig maradnak Egerben.