Utazás 2011

Megnyitotta kapuit az idei Utazás Kiállítás, a legnagyobb hazai turisztikai seregszemlén Eger önálló standdal mutatkozik be. A programhoz kapcsolódó szakmai sajtótájékoztatón a megyék, városok bemutatkozásakor Eger esetében a Szépasszonyvölgy fejlesztése, a Márai Látogatóközpont kapott hangsúlyt, valamint a Kepek Központ tervei.

A program első napján régiós sajtótájékoztatón mutatták be a térség erősségeit, s adtak tájékoztatást a fejlesztési lehetőségekről. Elhangzott: az idegenforgalmi fejlesztésekre fordítható pályázati pénzek az ágazat számára komoly lehetőséget jelentenek.
Becsó Zsolt, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke kifejtette: 35 milliárd forint áll vendelkezésre.
A megyében is számos elképzelés van, ezek közül az egyik legfontosabb a vár fejlesztése.Szabó Róbert,Heves Megye Közgyűlésének elnöke úgy fogalmazott: az attrakciók bővítése, a vár vonzóbbá tétele hamarosan megkezdődik, másfél milliárdos pályázat segíti ez.
Habis László, Eger polgármestere a borászok sikereiről szólt, kiemelte: a közelmúltban mutatták be hivatalosan a fehér cuvé bort, mely az Egri Csillag nevet viseli, s komoly piaci pozíciók szerzésére hivatott. A jelenlévők megismerhették a Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont terveit is.
Pataki Zsuzsa, a Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Nemzetközi Kepes Központ küldetését ismertette.
A sajtótájékoztatót követően a résztvevők megtekintették a standokat. Eger megjelenése a négy erősséget tükrözi – fogalmazott Dancsok Ágnes TDM menedzser. Az épített örökség, a bor, a gyógyító vizek és a rendezvények vannak jelen képekkel és kiadványokkal.
A városi irodalmi hagyományaira utalva különleges programra is várta a vásár látogatóit: felolvasást tartottak az Egri Csillagokból, melyen bárki részt vehetett.
A standon természetesen Eger kiváló borait is megkóstolhatták az érdeklődők.