Farsangi jótékonysági bálok

Az Egri Nők a Városért a hátrányos helyzetűekért, a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola a szakképzési alapítvány javára tartott jótékonysági estet. Az iskola már a 14. ilyen bálját tartotta, az Egri Nők pedig 15 évvel ezelőtt hozták létre szervezetüket – akkor még alapítványi formában.

Tavaly autistákat, vesebetegeket, halmozottan sérülteket támogatott az Egri Nők a Városért Egyesület. 15 éve alapítványként indult a civil szervezet, négy évvel ezelőtt váltak egyesületté. Általában a nehéz helyzetben élő, beteg, hátrányos helyzetű fiatalokat és időseket segítik. Farsangi jótékonysági estjükön több mint hetvenen vettek részt. Idén elsősorban a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő kicsik gyereknapi rendezvényére, fejlesztő játékokra, könyvekre gyűjtöttek.
A Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjai élesben is bemutatják a jótékonysági bálon, mit tudnak: elkészítik a báli menüsort, a hideg és meleg ételeket, a desszertet, fel is szolgálják, a mixertanulók keverik az italokat, még a műsor egy részét is ők adták. Az iskola igazgatója azt mondja: van mire büszkének lenniük, hiszen például idén is két szakácstanulójuk jutott be a szakmunkástanulók országos versenyén a legjobb tíz közé. A jótékonysági bálra szükség van, eszközfejlesztésre fordítják a bevételt.
135-en vettek részt a farsangi jótékonysági bálon, amelyet az iskola szakképzési alapítványa szervezett.