Egri Borok az Akadémián

Közel harminc egri pincészet mutatta be borait a Magyar Tudományos Akadémián. A rendezvény idén különlegességgel szolgált, megismerhette a közönség az Egri Csillag elnevezésű bort, amely a bikavér fehér párjaként készült el 2010-ben.

Már hagyomány, hogy az egri borvidék legnevesebb borászai minden évben bemutatkoznak a Magyar Tudományos Akadémián. Idén 28 pincészet kínálta 3-3 borát. Az Egri Borok az Akadémián című programot most először az Egri Bormíves Céh szervezte, amely egyébként is házigazdája hasonló rendezvényeknek, augusztusban a Bormustra, decemberben a Borszalon már elmaradhatatlan.
A boros rendezvényeket, fesztiválokat az önkormányzat mindig támogatja, nem véletlenül, az egri bor az egyik legnagyobb vonzereje a városnak.
Az akadémiai bemutatkozáson a borvidék színe-java jelent meg, hiszen annak is érdemes részt venni hasonló programon, aki már mindent elért a szakmában.
A kóstoláson a legnagyobb figyelem az Egri Csillagot kísérte. A fehér cuvéet ifjabb Gál Tibor kezdeményezésére készítettek el a borászok a bikavér mintájára. Az újdonságot 8 pincészet mutatta be az akadémián.

MEGOSZTÁS
Előző cikkTurul Andornaktályán
Következő cikkEgészségnap