Kevesebb baleset

2010-ben 457 személyi sérüléssel járó, köztük 26 halálos közúti baleset történt a megyében, ami 2 százalékos csökkenést jelent. Az elmúlt év baleseti statisztikájáról és a bűnmegelőzési munkáról a Közlekedési Klub a rendőr-főkapitányságon tájékozódott.

Az országos együttműködési megállapodásnak megfelelően, a Közlekedéstudományi Egyesület megyei elnökeként rendszeresen egyeztetni fog a főkapitánnyal – jelentette be Szerencsi Gábor a Közlekedési Klub ülésén, amelyen a főkapitányság volt a házigazda. A téma a 2010-es év baleseti statisztikája volt.
Országosan elmondható, hogy 2007 óta folyamatosan kisebb a személyi sérüléssel járó, illetve a halálos balesetek száma, sikerült – az elvárásokat meghaladva – több mint 30 százalékkal csökkenteni azt.
Hasonló a tendencia Heves megye esetében is.
A biztonságosabb közlekedés érdekében a balesetmegelőzési bizottság számos rendezvényt szervezett, amelyek különösen a gyerekekre vannak jó hatással. Erre szükség is van, tekintve, hogy tavaly 42 gyermek sérült meg a megyében közúti balesetben.
A felnőttek esetében a hasonló kampányok kevésbé sikeresek, számukra maradnak inkább a fokozott közúti ellenőrzési akciók.