Egészség pályázat – TÁMOP

Egerből és Eger környékéről 15 cég, intézmény és önkormányzat nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok pályázatán. A pályázók 7-8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, melyből a dolgozók egészségmegőrző és szemléletformáló programokon vehetnek részt.

Országosan több mint 300 pályázat nyert. A maximálisan elnyerhető összeg 10 millió forint volt. A legalább hat hónapos, de maximum egy éves programok 100 %-os támogatottsággal lettek kiírva. Ennek keretében a dolgozók minden hónapban legalább két egészségmegőrző és szemléletformáló programon vehetnek részt, ami lehet egészségnap, tréning, tanácsadás vagy éppen sportnap. A pályázat tartalmazza a munkahelyi, települési, iskolai egészségterv elkészítését, vagy frissítését három évre fenntartható egészségprogramokkal.
Az egyes programokat magasan képzett szakemberek vezetik. A pályázat során a dolgozók elsajátíthatják az egészséges életvitelhez szükséges tudást és kompetenciákat, amely az életminőség javulásához vezethet. A többségében egri és Eger környéki pályázók 7-8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek.