Az Egri FC és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának közös közleménye

Megszületett a megegyezés: stabil körülmények között dolgozhat a jövőben is az Egri FC. A napokban számos tárgyalást folytattunk a jövőről, voltak viták, de abban egyetértettünk: Egerben tovább kell folytatódnia a sikeres munkának, együtt kell, hogy tartsuk a jól működő, bajnokesélyes csapatot. Fontos célunk, hogy az Egri FC magasabb osztályba léphessen, és a kiváló utánpótlás munka is folytatódhasson.

A hétfő reggeli tárgyalások után többször egyeztettünk, kedden délelőtt született megállapodás: s ez meggyőződésünk szerint megteremtette a klub stabil működésének további feltételeit. A városi közgyűlés jövő héten szavaz a 2011-es költségvetés számairól, a büdzsében idén is jelentős tétel szerepel a labdarúgás támogatására. A döntést követően az összeget Eger városa ütemezetten az egyesület rendelkezésére tudja bocsátani, s ez a szándék és lehetőség a szponzori összegek mellett elegendő lesz.

Szeretnénk megnyugtatni a játékosokat: nyugodtan dolgozzanak tovább, ezt Egerben továbbra is azzal a stabil háttérrel tehetik, melyről eddig széles körben ismert volt a város és az Egri FC.

Szeretnénk megnyugtatni a szurkolókat is: a célkitűzés továbbra is a bajnoki cím, az NB II-es szereplés kiharcolása és biztosítása. A 2011-es költségvetési évre megállapodásunk szerint biztosított a klubfinanszírozás kérdése.