EKF bajnoka 2011

Az Eszterházy Károly Főiskola Sport Club három sportágban négy csapattal képviselteti magát a Nemzeti Bajnokságok különböző osztályaiban. Ezek a csapatok egy speciális sport nap keretében találkoztak egymással, hogy eldöntsék, közülük melyik lesz az EKF bajnoka ebben az évben.

Régen magától értetődő dolog volt, hogy az egyes sportágak képviselői kipróbálták magukat más sportokban is. Ezt elevenítették fel az egri Eszterházy Károly Főiskola Sport Club versenyzői az „EKF bajnoka 2011” rendezvényen, ami lényegében egy rendhagyó sportnapnak felet meg. A résztvevő csapatok az EKF-Eger-HÉSZ NB I/B-s férfi kosárlabdázói, az EKFSC-GMR női NB I/B-s kézilabdázói, az EKF-EgerFood-Imola férfi OB I/B-s vízilabdázói és az Eger-Eszterházy NB II-es férfi kézilabdázói. Egy nagyon fontos kitétel volt az eseménnyel kapcsolatban: a saját sportágában senki sem játszhatott a másikkal. A női és férfi kézilabdásokból két vegyes csapatot alakítottak ki, vagyis a kosarasokkal és a vízilabdázókkal együtt összesen négy csapat versengett a trófeáért.
A program a Bitskey uszodában kezdődött, ahol az első meccsen a kosarasok és a kézilabdázók csaptak össze. Ezt a találkozót Máté Balázsék, vagyis a kosarasok nyerték. Utána a két kézilabdás csapat szállt medencébe. A kézilabdázóknál átlövő poszton szereplő Tamás Ádám itt kapusként szerepelt.
A folytatásban a csapatok átköltöztek az Eszterházy Csarnokba, ahol kosárlabda, kézilabda és ráadásként labdarúgás szerepelt a programban. Ezen kívül bónuszversenyeken, így például úszó váltóversenyen lehet a csapatoknak plusz pontokat szerezni.

Végeredmény:
1. EKF-Eger-HÉSZ (kosárlabda)