Miniszterelnök-helyettes a kormányablaknál

Küzdelmes hónapon vannak túl a kormányhivatalok, és nagyon komoly munka vár még rájuk, de bíznak abban, hogy 2012-re konszolidált viszonyok lesznek – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Heves Megyei Kormányhivatalnál és a kormányablaknál tett látogatásán. Szeretnék elérni, hogy 2013-tól a leendő járási központokban is elinduljon az ügyintézés.

Az utóbbi időben sokan keresték fel a Heves megyei kormányablakot a nők kedvezményes nyugdíjba vonulásával kapcsolatban és földhivatali ügyekben – erről tájékoztatták a helyszínen
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest.
Egy hónap alatt 22 638 ügyben 21 459 állampolgár intézte ügyeit a kormányablakoknál – mondta Navracsics Tibor. A kormányablakok több újdonságot is hoztak, ilyen az egyablakos ügyintézés és az, hogy este nyolcig tartanak nyitva. Minden visszajelzés abszolút pozitív.
A kormányhivatalok küzdelmes egy hónapon vannak túl, az az intézményi dzsungel, amely húsz év alatt kialakult, régóta a rendre várt – fogalmazott Navracsics Tibor.
Azt tervezik, hogy a kormányablakoknál bővítik majd az ügyköröket.
2013. január elsejétől szeretnék a járásokat létrehozni, ezek sokkal kisebbek lesznek, mint az 1983-ban megszüntetettek, nagyjából a jelenlegi kistérségeket fedik majd le. 2013-tól a járási központokban is lehet majd hivatalos ügyeket intézni, így nem az embereknek kell majd utazniuk.