Euroliga: ZF-Eger – Barceloneta 8-10

Pont nélkül zárt a ZF-Eger férfi vízilabda együttese az Euroliga legjobb 16 csapata között. Az utolsó csoportmeccsen, hazai pályán 10-8-ra kaptak ki a spanyol bajnok Barceloneta együttesétől.

Hiába volt ingyenes az utolsó csoportmeccs, hiába jött el több mint 1000 néző a spanyol Barceloneta ellen, a továbbjutás szempontjából tét nélküli meccsre, nem sikerült szépen búcsúznia az egrieknek az idei Euroliga-szezontól. Ismét, sorrendben hatodszor is kikapott Gerendás György és Tóth Kálmán együttese. A második negyedben, 3-3-ig úgy tűnt, nem lehet baj, aztán több kihagyott helyzet, rossz védekezés és váltások után lényegében három gólt lövettük a katalánokkal. A háromgólos előny a harmadik negyedre négy gólosra is növekedett. Ahogy közeledtünk a meccs végéhez egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy itt ma nem terem babér az egrieknek. Mentek, küzdöttek, de ez ma kevés volt. 10-8-ra nyert a Barceloneta, vagyis a D-csoportban 0 ponttal az utolsó negyedik helyen végzett a ZF-Eger
A csoportgyőzelmet 100%-os teljesítménnyel a horvát JUG Dubrovnik szerezte meg, miután az utolsó fordulóban 8-6-ra legyőzték a szintén horvát Rijekát. Utóbbi csapat a Bacelonetával azonos pontszámmal zárt, de az egymás elleni eredménynek köszönhetően a horvátok jutottak be a legjobb nyolc közé. A magyar csapatok közül egyedül a Vasas érdekelt még az Euroligában, míg a LEN-kupában a Honvéd bejutott a legjobb négy közé.