Sportkonzultáció

Balogh Gábor, korábbi világ- és Európa-bajnok öttusázó, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója megyei konzultáció-sorozatot indított a hazai sportélet szereplőinek részvételével. Egerben a megye és a város vezetői tájékoztatták a helyi sportélet problémáiról és a fejlesztési lehetőségekről.

Az állami sport utánpótlás-nevelési feladataiért felelős Nemzeti Sport Intézet 2011-ben 1,6 milliárd forint központi támogatást kap. Az új sporttörvényt május 6-án, a Magyar Sport Napján fogadják el. Addig is Balogh Gábor, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója a megyeszékhelyeken tartott sportkonzultáció-sorozat segítségével térképezi fel a helyi problémákat és fejlesztési lehetőségeket. Mint mondta, a magyar sikersportágak támogatása mellett kiemelten kell kezelni a tömeg- és iskolai sportot. A jó sportkoncepcióhoz meg kell hallgatni az érdekeltek véleményét is.
A megyei sporttámogatás rendszere átalakításra szorul – tette hozzá Szabó Róbert, a megyei önkormányzat elnöke. A megyei sporttámogatási keret a tavalyihoz képest nem változik, viszont szeretnék a felhasználást hatékonyabbá tenni.
A megyei vezetés is a diáksportot és a tömegsportot helyezi előtérbe. Balogh Gábor egri látogatásán a megyei és városi vezetőkön kívül a helyi sportvezetőkkel is egyeztetett. A sportkonzultáció-sorozat következő helyszíne február 7-én Szekszárd lesz.