Megállapodás a közlekedésért

Új korszerű, magyar gyártmányú autóbuszt vásárolt az Agria Volán. Az új fejlesztésű sebességváltóval felszerelt jármű bemutatójához kapcsolódva aláírták azt az ötéves megállapodást, amely az önkormányzat és a cég közötti szorosabb együttműködést segíti elő.

Az Agria Volán 2010-ben 363 millió forintért nyolc új, magyar buszt vásárolt, hatot helyközi, kettőt helyi használatra. Az utolsó darab az év legvégén érkezett meg Egerbe, ezt mutatták be a cég és a gyártó szakemberei az érdeklődőknek. A legújabb jármű több változtatással készült.
A busz bemutatójához kapcsolódva Kelemen Imre vezérigazgató és Habis László polgármester aláírta az ötéves együttműködési megállapodást. Ennek értelmében a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak a közösségi közlekedés fejlesztésére, felülvizsgálják a helyi vonalhálózatot, a menetrendet, javítanak a finanszírozási rendszeren.
A fejlesztési tervek között szerepel a megállók felújítása, fedett várók építése, illetve új forgalomtechnikai megoldások keresése, elsősorban a csúcsidőben gyakori dugók elkerülésére.