Megalakult a kormányhivatal

Európai mércével mérve is komoly vállalkozásba fogott a kormányzat a közigazgatás átalakításával – jelentette ki Horváth László kormánymegbízott sajtótájékoztatóján. A fórumon elhangzott: új, olcsó és ügyfélbarát szolgáltatás kezdte meg működését.

Horváth László kiemelte: az újjászervezést a minisztériumoktól kezdték, s a takarékosság mellett a szakmai színvonal emelése is feladat volt. Hozzátette: az államot nem leépíteni kell, hanem a szerepét kell megerősíteni. A megyei szintű átszervezés a járások kialakításához vezet 2013-ra.
A kormányhivatalt politikus vezeti, mert életrehívása politikai szándék volt, a szakmai munkát azonban szakemberekre bízzák – mondta el még Horváth László.
Ügyfélbarát, szolgáltató közigazgatás kialakítása történik – jelentette ki Dr. Balás István, a Heves Megyei Kormányhivatal megbízott főigazgatója. A sikeres integrációra pedig garancia az a szakértelem, amit az egyes területeken dolgozók az új rendszerbe visznek. Dr. Demeter András megbízott igazgató kiemelte: reggel 8-tól este 8-ig minden munkanapon rendelkezésre állnak a kormányablak munkatársai, az ország 29 pontján.
A kormányablakok a Klapka út 9. szám alatt működnek.
Az integrálódó szakigazgatási szervek továbbra is működnek, s működtetnek ügyfélszolgálatot. A kormányablakok esetében az ügyintézés azonban újfajta szemléletben történik.
A kormányhivatalokhoz szakigazgatási szervként Heves Megyében 15 területi államigazgatási szerv integrálódik. A kormányablakok főbb feladatai közé tartozik az ügyindítás, az irányító tájékoztatás, és az ügysegédi szolgáltatás.
részletek: http://emrah.hu/heves/