Euroliga: ZF-Eger – Rijeka 6-11

A férfi vízilabda Euroliga harmadik fordulója után is pont nélkül áll csoportjában az utolsó helyen a ZF-Eger együttese. Szombaton a horvát Rijeka öt góllal nyert a Bitskey uszodában. Az egriek legközelebb szintén a Rijekával mérkőznek, de Horvátországban, január 8-án.

A ZF-Eger együttese hétfőn négy góllal nyerte a Vasas elleni, idegenbeli bajnoki rangadót, így joggal remélték a hazai szimpatizánsok, hogy az Euroliga csoportkörében az eddig csak a Barcelonetát legyőző horvát Rijeka ellen meglesz az első egri győzelem. A horvátok két magyar idegenlégiósa, Varga Dániel és Varga Dénes után a spanyol Javier Garcia is felavatta Szécsit, így az egri helyzetek mellett meglépett három góllal a Zoran Roje és Ivan Asic által felkészített horvát csapat. Közben 0-2-nél Biros büntetőt hibázott. A második nyolc percben Varga Dénes újabb és Beltram első góljának köszönhetően már 0-5 állt az eredményjelzőn. A z első egri gól 12 perc után, Hosnyánszky révén született. Küzdött, brusztolt az Eger, de a védelmét remekül megszervező vendégek ellen csak kapufákra futotta. 8-2-es horvát vezetés után még feljött az Eger 8-5-re, de Frankovicék akkor lőttek gólt, amikor a legjobban kellett. 11-6-ra nyert a Rijeka. Az Eger továbbjutási esélyei minimálisra csökkentek.
A D-csoport másik meccsén 14-9-re nyert a JUG a Barceloneta ellen, így ők állnak az élen, második a Rijeka 6, harmadik a Barceloneta 3 ponttal. Az Eger pont nélkül az utolsó. Birosék legközelebb szintén a Rijekával mérkőznek, de Horvátországban, január 8-án.