Mezek az iskoláknak

A november 23-i, Egerben rendezett Magyarország – Olaszország női asztalitenisz mérkőzésre ismét külön versenyt hirdettek az oktatási intézmények között. A legtöbb diákot mozgósító iskolák értékes nyereményeket vehettek át az esemény szervezőitől. A több mint 700 néző előtt lejátszott találkozón az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium 119 tanulóval képviseltette magát.

A magyar női válogatott legutóbbi két Európai Nemzetek Ligája mérkőzését Egerben rendezték. A szervezők már a tavaly áprilisi, románok elleni meccsre is külön versenyt hirdettek az oktatási intézmények között. Akkor a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola mozgósította a legtöbb diákot. A novemberi magyar-olasz meccsre még több ajándék gyűlt össze, így most az első három iskolát tudták jutalmazni egy-egy garnitúra számozott mezzel, valamint az első helyezett esetében még egy digitális fényképezőgéppel és a Nagy Sportágválasztó c. könyvvel. A fődíjat a 119 tanulót felvonultató Szilágyi Erzsébet Gimnázium nyerte. Az ajándékokat Nagy Gerzson testnevelő vette át a szervező Zelei Zsolttól, a Sportiskola igazgatójától, Kovács Gézától és Rázsi Botond alpolgármestertől.
A második helyezett Sancta Maria Általános Iskola és Gimnázium 97, míg a harmadik Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola 87 diákkal képviseltette magát az eseményen. Mindkét iskola egy-egy garnitúra számozott mezt vehetett át a szervezőktől.