Férfi kézilabda NB II: Eger-Eszterházy SzSE – Dabas II. 34-26

Az NB II-es férfi kézilabda bajnokságban idei utolsó mérkőzését játszotta az Eger-Eszterházy együttese. A Dabas elleni nyolcgólos sikerrel megerősítették második helyüket az egriek a Keleti-csoport mezőnyében.

A 14. forduló szombati mérkőzésén a listavezető Lajosmizse nem kegyelmezett az addig második Gödöllőnek, így a vasárnapi Eger – Dabas II mérkőzésnek egri szempontból a második helye megszerzése volt a tét. A kezdés ennek megfelelően egri gólokkal indult. Guba Tamásék gyorsabb és agresszívebb támadójátéka két-három gólos előnyt ért az Egernek. A vendégek edzője nyolc perc után, 6-2-es egri vezetésnél időkéréssel próbálta felrázni övéit, hiába. A szélsők közül Guba Tamás mellett Kovács Ferenc is többször eredményes volt, de az átlövő Tamás Ádámra sem lehetett panasz. A második félidő 17-13-as egri vezetésről indult, de három perc múlva már a vendégek vezettek egy góllal, 18-17-re. A dabasiak részéről ez csak rövid fellángolás volt. A végjáték már nem a védekezésről szólt. A rövidebb kispaddal rendelkező vendégeket szétfutotta a hazai csapat. A végén állandósult a hatgólos egri vezetés. A 34-26-os végeredményt a nyolc találatig jutó Guba Tamás állította be. A bajnokság alapszakaszából még négy forduló van hátra.
A Keleti-csoport mezőnyét a 25 pontos Lajosmizse vezeti, őket követi a 20 pontos Eger, majd a 18 pontos együttesek, sorrendben a Gyöngyös, a Gödöllő és a Füzesabony. A tavaszi folytatásra február 13-ig kell várni, amikor a Salgótarján vendége lesz az egri csapat.