Munkavállalók képzése

A Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 238 millió forint uniós támogatást nyert el a régióban működő mikro- és kisvállalkozások munkavállalóinak képzésére. Az ingyenes képzésre december 31-ig lehet jelentkezni. A program 2011 elején, a képző intézmények kiválasztása után indul.

A salgótarjáni és a miskolci projektnyitó után Egerben is tájékoztatták az érdeklődőket a programról. Mint azt dr. Bablena Ferenc István, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, ebben a képzésben a munkavállalók vesznek részt. A projekt elsősorban a munkahelymegtartásra irányul. Igényfelmérést készítettek, melynek során megfogalmazódott, hogy mely témakörök érdeklik a munkavállalókat, munkaadókat. A projekt két éves futamideje alatt az értékesítéssel, Uniós munkavállalással, a vállalkozás működtetésével kapcsolatos képzésekben vehetnek részt a jelentkezők, de 200 órás szakma-specifikus angol nyelvi kurzus is szerepel a programban.
A képzés teljesen ingyenes, melyre 238 millió forintos uniós támogatást nyertek.
Jelentkezni a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál lehet. Az ingyenes képzés igénybevételéhez december 31-ig kell a munkavállaló munkáltatójának megállapodnia az alapítvánnyal. Későbbi jelentkezés esetén 20% önrészt kell biztosítani. A program 2011 elején, a képző intézmények kiválasztása után indul.