Fák, cserjék közelében tilos síkosságmentesítésre sót használni- szeptemberben változott a szabályozás

Idén télen már nem lehet sót használni fák, cserjék közelében síkosságmentesítésre, szeptemberben módosították az ide vonatkozó rendeletet. A Városgondozás Kft. most több módszert kipróbál, a megengedett kémiai anyagokat, az előírt mennyiségben keverik fűrészporral.

A Városgondozás Kft. felkészült a télre, a járművek karbantartása megtörtént. A legnagyobb faladat most az, hogy olyan anyagot találjanak, ami helyettesíti a korábban, síkosságmentesítésre használt sót. A végleges anyag kiválasztásánál két szempontot kell figyelembe venniük: egyrészt, hogy megfeleljenek az előírásnak, másrészt, hogy ne legyen drága.
A fűrészport évek óta használják, most is ebbe ebbe keverik bele a megengedett kémiai anyagot. Egy télen 3-400 tonna sót használtak el, a keverőanyaggal együtt 1000 tonnát. Tisztítják az utakat, szórják, a város 100 pontján helyeznek el szóróanyaggal bekevert ládákat. Elsősorban buszmegállók környékén, forgalmas helyeken, lépcsősorok közelében. Az Érsekkertben, téli síkosságmentesítésre a Városgondozás Kft. eddig sem használt sót, ezt környezetbarát anyagokkal oldották meg.