I. Cica nap

A cicáké volt a főszerep az I Egri Cica napon, melyet az Állatok Nevében Fajta és Díszállat Mentő Egyesület szervezett. A program célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a macskákra és a helyes állattartásra. A rendezvényen volt arcfestés, állatorvosi és kozmetikai tanácsadás, cicasimogató és cicaszépségverseny is.

Az Állatok Nevében Fajta és Díszállat Mentő Egyesület először szervezte meg a Cica Napot. Céljuk az volt, hogy ezzel is ráirányítsák az emberek figyelmét a cicákra, hiszen az utóbbi időben ők kicsit háttérbe szorultak, a kutyákhoz képest.
A rendezvényen volt arcfestés, állatorvosi és kozmetikai tanácsadás, cicasimogató. A legnagyobb népszerűségnek a cicaszépségverseny örvendett. A cicákat fajtatiszta és keverék kategóriában bírálta a zsűri. A cica nap jó alkalom volt arra is, hogy a gazdik tapasztalatokat cseréljenek egymással, történeteket osszanak meg kedvencükről. Abban mindannyian egyet értettek, egy cicát csak kényeztetni, szeretni lehet.
Az egyesület az első cicanap apropóján rajzpályázatot is hirdetett „ cica a családban” címmel. A felhívásra 200 alkotás érkezett. Egerben ez volt az első cica nap, a szervezők szeretnék, ha folytatása lenne és jövőre még több cica és gazdája ellátogatna a rendezvényre.