Comenius program

Angliából, Hollandiából és Olaszországból érkeztek pedagógusok Egerbe a Comenius program keretében. Az iskolai együttműködések projektben a résztvevő országok nevelői egymás intézményeit meglátogatva tanulmányozzák más nemzetek oktatási rendszerét. Városunkban a Farkasvölgyi óvoda mutatta be programját a külföldi pedagógusoknak.

Az Egerbe látogató külföldi tanítókat az alpolgármester fogadta a Városházán. Rázsi Botond bemutatta a résztvevőknek a város oktatási rendszerét, kulturális életét. A tavaly elindított Comenius együttműködések programban öt ország pedagógusai vesznek részt. A cél, hogy megismerjék más országok, ezen belül pedig a csatlakozott intézmények oktatási-nevelési gyakorlatait.
„Magyarországon megtapasztaltuk, hogy mekkora hagyománya van a kultúra átadásának, ápolásának az iskolában, óvodában. Azt gondolom, hogy a projekt arra is kiváló lehetőséget ad, hogy megismerjük egymás kultúráját„ – mondta Beccy Webber angol pedagógus.
Az Angliából, Hollandiából és Olaszországból érkező tizenegy pedagógus a Ney Ferenc Óvoda Farkasvölgyi Tagóvodájában tett látogatást. Az óvónők és a gyerekek egész napos program keretében mutatkoztak be. A Farkasvölgyi óvoda nevelőtestülete egy évvel ezelőtt Angliában, idén tavasszal pedig Olaszországban ismerkedhettek a projektben együtt dolgozó intézmények jó gyakorlataival. A Comenius együttműködések program jövő nyáron zárul Angliában.