A szegényeken segítenek

Folyamatosan nyitva áll a SZETA adományraktára, egyre kevesebb azonban a jótékony felajánlás. Az alapítvány nemcsak Egerben, hanem az egész megyében igyekszik segíteni a hozzájuk segítségért forduló szegény családokon. A régi 3-as iskola udvarán található adományraktárba elsősorban jó állapotú bútorokat, gyerekholmikat, műszaki cikkeket várnak.

Az elmúlt években Észak-Magyarországon egyre több olyan sokgyermekes családdal került kapcsolatba a SZETA Egri Alapítványa, amelyek nyomorban nevelik gyermekeiket. Az alapítvány számára felajánlott adományokból elsősorban a szegénységben élő embereken, gyerekeken szeretnének segíteni. A szervezet két évtizede gyűjt használt ruhákat, ezekből nincs hiány az adományraktárban. Szükség lenne azonban bébi és gyermekruhákra, babakocsira, kiságyra, konyhai eszközökre, kisebb műszaki cikkekre. „A családsegítő munkatársaival, civil szervezetekkel és az önkormányzat szociális irodájával állunk kapcsolatban. Rászorultságtól függően ők tudnak kiállítani ingyenes ruhautalványokat. Ezekkel az utalványokkal a ruharaktárban hétfőtől péntekig fél 9-től fél 5-ig tudják igénybe venni a szolgáltatást a rászoruló családok„ – mondta Lénártné Barta Kornélia a SZETA Egri Alapítványának munkatársa.
A Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa 1989-ben jött létre, az adományraktárt is ekkor nyitották meg. Kezdetben lakossági felajánlásokból segítették a szegényeket, az utóbbi években azonban több helyi és környékbeli vállalkozás is fontosnak tartja a támogatását. Tavaly szeptemberben költözött a új helyre a ruharaktár, a Széchenyi utca 78. szám alatt a volt 3-as iskola udvarán folyamatosan várják a felajánlásokat.