Jogszerűtlen volt a gárdisták előállítása

Több bírósági döntés után szerdán a Hatvani Városi Bíróságon végleges ítélet született a Magyar Gárda tagjainak 2009. augusztus 19-i előállítása ügyében, amikor a Dobó téren rendezett Fáklyás királyköszöntőn részt vett gárdatagokat begyűjtötték. Az ítélet szerint a rendőri intézkedés jogszerűtlen volt.

Tavaly augusztus 19-én, az Egri Lokálpatrióta Egylet hagyományos rendezvényén a Magyar Gárda egy csoportja is megjelent, a betiltott szervezet tagjait, miután a gárdisták nem voltak hajlandók elvonulni a felszólítás ellenére sem a Dobó térről, a rendőrség előállította, vagy ahogy Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke fogalmazott: elhurcolta.
Sneidert magát is előállították, holott, nem viselt egyenruhát, az ítélet szerint nem sértett semmilyen jogszabályt.
Az országgyűlési képviselő ennek kapcsán kiemelte: Petrovics András egri rendőrkapitány intézkedése volt ez, az általa bemutatott videofelvétel is azt igazolja, hogy nem történt jogsértés, mint akkor sem, amikor a Megyeházán egy biztonsági őr leteperte Sneidert a közgyűlés egyik ülésén, arról az esetről is kiderült, hogy nem ő követett el hibát.
Sneider Tamás a tavalyi esemény kapcsán hozzátette: 2009-ben a téren a polgármester és dr. Lukács Tamás KDNP-s politikus is jelen volt, aki jogászként ahelyett, hogy az ártatlanok védelmét szolgálta volna, asszisztált a rendőrség jogtalan intézkedéséhez.