Szakképzési konferencia

Regionális szakképzési konferenciát szervezett az Agria TISZK és a Szent Lőrinc Vendéglátói és Idegenforgalmi Szakközépiskola. A rendezvényen a kereskedelmi és vendéglátó szakközépiskolák valamint a kamarák képviselői voltak jelen. A konferencián a szakképzésről, a foglalkoztatásról hallhattak előadást.

Az ország valamennyi kereskedelmi, vendéglátói szakközépiskolája képviseltette magát a szakképzési konferencián. Az Agria TISZK a Szent Lőrinc Vendéglátói és Idegenforgalmi Szakközépiskolával azért szervezte a rendezvényt, hogy a szakképzés megújításáról tanácskozzanak. A résztvevők az előrehozott szakképzésről hallhattak előadást, melytől elsősorban a gyakorlati képzés minőségének javulását várják. Az Agria TISZK a nem önkormányzati fenntartású intézményeket magába foglaló szakképző központ. December 1-jétől közel 1 milliárdos fejlesztést indíthatnak, amelyet a partnerintézményekben valósítanak meg. Ez elsősorban az iskolák kereskedelmi, vendéglátóipari, gépészeti, informatikai szakmacsoportjait érinti.
A Szent Lőrinc Vendéglátói és Idegenforgalmi Szakközépiskola idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Az iskola az évek során kiváló elismerést vívott ki magának a vendéglátás és idegenforgalom területén. Az igazgató hozzátette: szeretnék bővíteni az iskola szakképzési kínálatát, kereskedelmi vonalon a felsőfokú szakképzés beindítását tervezik.