10 éves a Szent István Rádió

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli ebben az évben a Szent István Rádió. A hallgatókkal az elmúlt évtizedre hálaadó szentmisével és ünnepi műsorral emlékeztek.

2000. október 20-án indult hazánk első katolikus rádiója, akkor még Magyar Katolikus Rádió- Eger néven, öt éve vette fel országalapító királyunk Szent István nevét. Céljuk azonos az egyházéval, mindenki üdvösségének szolgálata.
A jó hír rádiója Észak-kelet Magyarországon, a Felvidék és Kárpátalja egy részén hallható, 35 munkatárs készíti a műsorokat; Eger és Miskolc mellett egy-egy tudósítójuk van Gyöngyösön, Sátoraljaújhelyen, Sárospatakon. Műsoraikat egyre többen hallgatják az interneten is. A kifejezetten vallási, lelki tartalmú programok mellett a mindennapi életvitelt segítő műsorok, közéleti összeállítások hangzanak el, s ezeken keresztül is az egyház értékei jelennek meg. Az elmúlt évtizedben 3600 szentmise és ugyanennyi rózsafüzér imádság volt hallható, az éterben négyezer játékkérdés hangzott el. Sok hallgató otthonában szinte már családtag a Szent István Rádió.
A tízéves munkában résztvevőket, a támogatókat és a hűséges hallgatókat a Gárdonyi Géza Színházban tartott jubileumi ünnepségen köszöntötték. Azok, akik áldozatos munkájukkal folyamatosan segítik a műsorkészítést, emlékplakettet vehettek át. Az est további részében a Kaláka együttes szórakoztatta a meghívott vendégeket.