Tatai delegáció Egerben

A tatai kistérség polgármesterei látogattak Egerbe, hogy ötleteket kapjanak, tapasztalatokat szerezzenek az itteni kistérség munkájáról. A delegációt Habis László fogadta a Városházán.

A tíz települést összefogó tatai kistérség képviselő az országban több helyre ellátogatnak, hasznos tanácsokat kérve munkájukhoz.
Egerben Habis László polgármester fogadta a vendégeket, bemutatva az egri kistérség működését, kiemelve a környékbeli tizenhat településsel közösen működtetett orvosi ügyeleti szolgáltatás, iskolai oktatás megszervezését, illetve a községekkel együtt megnyert pályázati támogatások fontosságát.
Michl József, Tata polgármestere elmondta, már az országgyűlési munka során jó kapcsolatot alakított ki egri kollégájával, ezért is gondolta, hogy érdemes ideutazni tapasztalatcserére.
Michl József a kistérség működése, az új feladatok kapcsán hozzátette, a közbeszerzési törvény módosítása lehetővé teszi, hogy az iskolai és óvodai konyhák, a kereskedőket kikerülve, közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak alapanyagot ezzel is csökkentve a költségeken.
A tataiak viszont látogatásra várják az egrieket.