Négy nemzet, egy közös cél

Litván diákok érkeztek hétfőn Egerbe a Szilágyi Erzsébet Gimnázium meghívására. A tanulók egy nemzetközi projektben vesznek részt, melyben megismerkedhetnek a magyar oktatási rendszerrel. Feladatuk egy öt nyelvű szótár összeállítása is.

A szilágyis diákok már egy éve állnak kapcsolatban litván, török, spanyol illetve svéd tanulókkal. Az együttműködés azért jött létre, hogy a nemzetek kultúráját és oktatási rendszerét megismerjék. A program folytatásaként litván tanulók érkeztek városunkba. A cél, hogy a diákok közösen állítsanak össze egy öt nyelvű szótárt. A Szilágyi Erzsébet Gimnázium diákjai már fél éve felvették a kapcsolatot a litván tanulókkal, készültek az érkezésükre.
A litván diákok hétfőn érkeztek Egerbe, megismerhették a várost és környékét, az oktatási rendszert és a diákéletet. A delegációt a városházán Habis László polgármester fogadta. Köszöntőjében kiemelte: Eger, mint iskolaváros különösen nagy gondot fordít az oktatási rendszer fejlesztésére és a diákélet fellendítésére. Ezért fontos, hogy ez nemzetközi szinten is megvalósuljon.