Labdarúgó NB III: Egri FC – Vasas II. 3-0

A labdarúgó NB III. Mátra-csoport hétvégi rangadóján a listavezető Eger a második helyen álló, az egriektől három ponttal lemaradó Vasas együttesét fogadta. A gól nélküli első félidőt követően három egri találatot láthattak a nézők, így László István és Lengyel Lajos csapata már hat pont előnnyel vezeti a tabellát a Balmazújváros és a most legyőzött Vasas előtt.

A 8. forduló rangadójára egri oldalon megerősített középpályával készült a szakvezetés, hiszen Busai, Vén és Romhányi mellett az eltiltott Zováth helyén Somodi kezdett. A másik oldalon Komjáti András szakvezető a tavalyi országos U-19-es bajnokságban 5. helyen végzett csapatára építette a Vasas keretét.
Az első félidő biztonsági játékot hozott, a két kapu előtt csak kevés veszélyhelyzet alakult ki. A második félidőre változott az egriek felállása. Busai helyett Kálmán jött be, így már 4-3-3-at játszott az Eger. A 63. percben Vén rúghatott szögletet. Ívelése középen két egri támadó mellett is elment, de a hosszún érkező Káposzta lábbal nem hibázott – 1-0 a hazaiaknak.
Hat perccel később – saját térfélről – Debreceni indította elől Bardit, akit Matolcsi még kézzel sem tudott visszahúzni. Az egri csatár 30 méterről lövésre szánta el magát. Faragó csak szemmel követte a lövést – 2-0 az Egernek.
A kegyeldöfés öngól formájában érkezett. Romhányi még a saját térfeléről indulva kényszerítő után egészen az alapvonalig vezette le a labdát. A középre adott passzba Matolcsi olyan szerencsétlenül ért bele, hogy az a saját kapujába vágódott be – 3-0 az Egernek.
A végén még két Vasas játékost kiállított Pap játékvezető, így 9 emberrel fejezték be a meccset az angyalföldiek.
Győzelmével már hat pontra nőtt az egriek előnye az üldöző Balmazújváros és a Vasas előtt. A bajnokságban most egy hétvége szünet lesz a régió válogatott mérkőzések miatt. A Mátra-csoportba három egri, Szűcs Ádám, Hamar Ádám és Kálmán József kapott meghívót. Legközelebb október 16-án, szombaton a 12. helyen álló Dunakeszi vendégei lesznek az egriek.

NB III. Mátra-csoport, 8. forduló
Egri FC (1.) – Vasas SC II. (2.) 3-0 (0-0)
Eger, Városi Stadion, 300 néző. V.: Pap István Balázs (Dósa Árpád, Boda Viktor)
Egri FC: Illyés – Debreceni, Káposzta, Kiskapusi, Szűcs Á. – Vén, Busai (Kálmán 46.), Somodi (Aranyos 84.), Romhányi – Bardi (Kotula 80.), Hamar. Edzők: László István, Lengyel Lajos.
Vasas II: Faragó– Stranigg, Reidan, Matolcsi (Kövér 80.), Hajdu – Balogh B. (Dékány 46.), Görgényi, Fürjes, Mundi – Hristov, Szűcs P. (Kristóf 72.) Edző: Komjáti András.

G.: Káposzta (63.), Bardi (69.), Matolcsi (75. – öngól)
Sárga lap: Szűcs Á. (27.), Káposzta (73.), ill. Szűcs P. (35.), Mundi (53.), Matolcsi (70.)
Kiállítva: Kristóf (88.), Fürjes (90.)

További eredmények:
Rákosszentmihályi AFC – Monor 3-1
Ózdi FC – Felsőtárkány 2-2
Putnok – Heves 3-1
Rákosmenti KSK – Balassagyarmat 0-2
Tiszaújváros – Salgótajáni BTC 2-2
Gyöngyös – Dunakeszi 3-1
Balmazújváros – Tura 3-1

A következő, 9. fordulót október 16-17-én rendezik!

NB III. Mátra-csoport, 9. forduló:
Dunakeszi, 2010. október 16., szombat, 14:30
Dunakeszi Vasutas SE – Egri FC